Menu

Saturday, December 11, 2010

Seminggu Berlalu..


salam penulisan... waaaaa... bru selesai amek exam LKU pg tdi..

boleh tahan la... naseb baik baca sket smalam sebelum tidur.. haha

abeh ja exam pg tdi aq pon kuaq dewan ngan tenangnya.. haha bejet gila...


kelas seterusnya hari ni pada jam 11 pagi..

mula2 rasa nak balik bilik... pas2 xdak geng sebab aq keluar lambat sket sebab beratur nak amek balik hp yg aq tinggal kat Mej Ain masa amek exam...

pas2 rasa malas la plak.. igt nak lepak je kat umah member2 kasturi..

tpi pikiaq2 balik... hurm.. malas la selalu sangat menumpang umah org...

mmg diarang kata x kisah.. tppi x sedap la...

gpon ni time LKU kan.. semangat batalion ;lebeh sket

hahahaha poyo je...


so aq pon balik la bilik...

men cs kejap.. race keta sket.. tup2 10.30..

siap2 terus ke kelas

sebelum 2 singgah kafe dulu mkn skit ringan2..

alas perut... pas2 g dewan pendekar..lepak kt depan masjid ic ckp kelas pancung.. xde la maknanya..

alah.. penat aq berjalan..

pas2 aq ngan dak2 ne Redha, Upin, Cacuk n da geng igt nk g umah dak kasturi ngan si hakiim..

tup2 Mejar Amin lak x kasi naik bilik..

huh..

so melepak la kat suwaibah kejap... pas2 g pernama...

kat pernama tetiba ternampak sudut pameran majalah untuk dijual..

wow.. maju pernama skrg.. ada majalah.. kebetulan ada majalah mastika n al-islam kat situ...

mastika aq da baca so beli lah aq majalah Al-Islam..

aq mmg selalu baca majalh nih..

boleh kata tiap2 bulan gak la...

pas2 merayau2 g Rsat...

jalan2 tanpa tujuan. lastly lepak kat masjid tunggu wak2 makan... bila lepak dlam aircond yg sejuk apa lgi tdo la... sedar2 dah jam 12.40. nak mkn pon da x sempat.. so...

terus tunggu sampai smayang jumaat.. itu ja la. kot

apa la aq tulis byak2 merapu ja.. haha....
www.tips-fb.com

Friday, December 10, 2010

eXaM LaGi....

waaaaa...... lama rasanya x menulis kat blog ni..
sebelum labah2 menjalankan tugasnya keatas blog ni baik aku jalankan tugas dulu.. hahaha
esok kena amek exam lagi daaaa...
exam ltihan ketenteraan umum.. 1 kredit...
dah stdy sket2.. arap2 leh la jawab sok... (stady la sgt//)

xdak idea nak tulis ma... gpon tulis panjang2 bukan org baca pon.. haha
baru sahaja complete milestone tgok cita kami the movie...
dah start tgok lama dah tpi sekerat2..
smalam start tgok balik n abeh tgok mlm td...
so mood sedang melayan indie band la... haha

dalam post kali ni gak aq nak says thank vm 2 my fren Gerookz (betul tah nama blog die ni) @k@ teloi @k@ Amirul Nazrin..
sebb send byak mesej menarik kt aq..
sori r xleh nak balas sebab xdak mesej menarik yg nak dibalas...
hahahhaa

dah la kot merapu.. sekadar nak buang sarang lelabah ja kan....
so nak pi stady sket2 la....
sok xda la exam blur sgt...
k.. gtg
challoow www.tips-fb.com

Wednesday, December 1, 2010

Exam.. Exam.. Exam..



waaa.... it supposed 2 be my last paper today 4 my Final Exam this sem...
but then i need 2 repeat 1 more paper tomorrow da...
but it's okay becoz it was my fault it maybe our fault la..(4 those who think they doing wrong)
so tomorrow will be the independent day 4 me this sem...
x sabarnya nk tnggu..
exceli i'm can't stop thinking bout Database Paper just now...
i don't know wth i'm writing in my answer sheet just now la...
i'm totally blank at section A....
thank God coz giv me some knowledge on section B..

but then i'm still worried bout the result la.. waaa....
but I know i desrve 2 get whatever result soon....

p/s: to sir Rizal.. sori 4 da paper la.... i know u will upset with my answer.. So SORRY..


www.tips-fb.com

Tuesday, November 30, 2010

SeCrEtS... BeSt lYrIcS

I need another story
Something to get off my chest
My life gets kinda boring
Need something that I can confess

'Til all my sleeves are stained red
From all the truth that I've said
Come by it honestly I swear
Thought you saw me wink, no
I've been on the brink, so

Tell me what you want to hear
Something that delight those ears
Sick of all the insincere
I'm gonna give all my secrets away

This time, don't need another perfect lie
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away

My God, amazing that we got this far
It's like we're chasing all those stars
Driving shiny big black cars
And everyday I see the news
All the problems that we could solve

And when a situation rises
Just write it into an album
Sending it straight to gold
I don't really like my flow, no, so

Tell me what you want to hear
Something that delight those ears
Sick of all the insincere
I'm gonna give all my secrets away

This time, don't need another perfect lie
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away

Oh, got no reason, got not shame
Got no family I can blame
Just don't let me disappear
I'm 'a tell you everything

So tell me what you want to hear
Something that delight those ears
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away

This time, don't need another perfect lie
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away

So tell me what you want to hear
Something that delight those ears
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away

This time, don't need another perfect lie
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away
All my secrets away, all my secrets away
www.tips-fb.com

Mimpi..

sebentar tadi aku lelapkan mata sejenak...
menunggu hadirnya matahari memberi sinar hari ini..
dalam lenaku sebentarhadir sebuah mimpi yang singkat..
mimpi tentang hari ini...
aq konfius.. betul ke apa yang ku mimpikan..
mimpi burukkah ini??
mimpi indahkah ini...
sejenak kemudian..
aq terjaga dari lelapku...
arghhh...
bengang...
ia sekadar mimpi...
kalaulah apa yang dimimpikan menjadi kenyataan...
KALAU
perkataan paling x suka kudengari...
sebab kalau...
bila akalau apapon boleh terjadi...
itupun kalau...
samalah juga dengan dulu..
du aq juga pernah...
DULU...
dinasour pon ada...
DULU..
aq pon x lahir lagi..
tpi itu dulu....
kini??







www.tips-fb.com

Sunday, November 28, 2010

buhsan dow..... Happy Besday Atai & Ayes

waa.... exceli dah xde idea ma nak nulis...
boring gile hdup ne..... naseb bek ada member2 mnyerikan hari.. haha
dalam dok borink2 td tetiba atai balik dri kampung dengan membawa ole-ole dr johor....
waaaaa... tgh kunyah2 ole-ole dri atai tetiba lak... ayes dtg bilik nih pas2 bawak cupcake..
perr... terbaik la....
dah la nulis sket2...

ni ha.. nak tgok gambar yg diambil time makan2 kek tdi...
tgok si Atai makan kek guna hidung n mata.... haha

H.A.P.P.Y B.I.R.T.H.D.A.Y






www.tips-fb.com

Saturday, November 27, 2010

still searching.. continue searching..

till now... i'm still searching the best way of my life...
i'm not saying that this is not my best way..
but sometime I talk 2 myself...
is this that what iwant actually??
is there another way 4 me..?

should i take another way?? www.tips-fb.com

Thursday, November 25, 2010

Kini... Ini Diriku..

ini diriku kini... meningkat besar.. remaja/dewasa/matang.. (pandangan org..)
hakikatnya aku dan diriku yang tahu....
aq begini bukan kerana dia.. tiada pengaruhnya.. ini pilihanku..
mmg jika dilihat dia pengaruhku.. namun aku berakal..
bisa memilih..
memilih jalanku.. aku sukakan jalan ini..
hidup hanya sekali.. jangan kau salahkan dia.. dia bukan ikutanku...
dia hanya temanku... teman terbaik seumur hidupku...
hidupku lebih bermakna mengenalmu...

aku mula mengenal dunia... aku mula berjalan meneroka alam.
mengenal rakan... mengenal ragam..

kini aku sedar ini diriku..
tapi jalan hidupku..
aku sendiri tidak pasti..
betulkah pilihanku.. jika tidak tunjukkan jalanku..
jalan bhagiaku.. jalan kesejahteraanku..

jika aku tidak layak mendampingimu..
biarkan aq.. tinggalkan aku..
fikirkan dirimu..
usah fikirkan aku..


aku punya jalanku
engkau punya jalanmu


coretan rasa 0213am 25/11/2010
www.tips-fb.com

Tuesday, November 23, 2010

bad day...

salam keserabutan..
waaaa.... it's such a very bad day 4 me today...
thanks 2 all my fren that understand those situation..
fuhh. suddenly i feel a very darked world in my life u know... i think this is a very bad/ baddest thing i've had in my whole life... waaaa....
org cakap 2 hidup umpama roda kan.. nampaknya rodaku berada di bawah ketika ini..
waaa. kusut gla do.. but i still can laugh la wif my fren tah give me a lot of support..
thank you all... 4 those yg nak blame me... i don't care... put the blame on me..
today is my day la bro.... haha...
you don't even know when yours.. hhaha

dalam keserabutan 2 benda ja rasanya boleh buat..
1st makan byak2...
2nd tdo nyenyak2..
haha

aq pilih 2nd choice la ptg td.. mna xnya.. xda mood langsung nak makan la....
balik jer bilik dalam kul 4.30 2 terus tdo la bro.. haha
jaga je dah nak magrib.. 2 pon ade pejumpaan jap ngan senior
pas2 apa lagi sambung balik bro...

jaga lepas 2 dalam 10.20 2 pon sebab member2 aq ne bising nak g beli makanan..
apa lagi perut lapa kot.. kirim2...
thanks atai belikan nasi goreng ayam 4 me.. haha...

then karok2 sket club2 song and jiwang2 song....

pas2 online melayan burung2 hantu di malam hari.
pecah perut gelak sal DDR kat fb..
ada ke patot aq gtaw die aq x sabaq nak tgok dia punya filem pon kena blok drpada pages dia...
adoiiii kesian aq... agak2 la DDR nak delete pon.. org kg ni ddr...
kalo kat kg 2 tiap2 malam mesti jumpa la muka ddr kat bangunan HPM 2...
niat drpda nak join page 2 untuk nak dpt info n nak kenal2 ngan ddr dah jd nak kutuk2 ddr dah... salah siapa??
lu pk la sendiri..
saya ni bukannya anti-ddr ke ape..
tpi pada saya cara ddr 2 x kene la kowt.. haha

dah la malas la gue nak melayan DDR ni bertambah kusut kepala gue aja.. haha...
jom teruskan misi.. haha....

kat bawah nie ada gambaq post aq sebelum n selepas aq like page ddr... sesaja je nak tunjuk.... hahaa



gambar atas menunjukankan post aq...
lihat masa laptop..




x sampai beberapa minit dah hilang post aq 2..
nak komen kat page ni pon dah x bley kow..
wth
www.tips-fb.com

Friday, November 19, 2010

..pENgOrbAnAn...

... salam..
hari raya korban..
seperti kebiasaan aq ke Masjid untuk sembahyang sunat hari raya...
ceritanya.. selesai mendengar khutbah.. aq lantas bangun untuk keluar meneruskan aktiviti hari rayaku..
namun langkah terhenti tatkala mataku terpandang satu wajah yang sudah lama tidak kulihat..
aq masih ingat wajah itu..
insan inilah yang membawaku ke tempat di mana aq berpijak sekarang..
dialah dulunya dengan sabar melayan kerenah dan kenakalanku..
masihku ingat tangannya yang seringkali mencubit tubuhku di kala aku melakukan kesalahan...
cincin batunya yang digunakan untuk mengetuk kepalaku tatkala kerja rumah gagal disiapkan...
lalu dengan yakin aq menghulurkan tanganku di pagi hari raya yang hening...
ingin saja aq memperkenalkan diriku kepadanya tatkala tangan kami berjabat salam..
namun lidahku kelu tak terkata ketika itu...
ingin saja aq menceritakan di mana aq berada sekrg
tentu dia berbangga denganku...
tangannya ditarik lalu dia melangkah pergi..
aq hanya melihat dia berlalu...

sesalanku ketika itu kerana gagal bersuara di hadapannya...

insan yang ku maksudkan ialah Guru Bahasa Inggerisku ketika sekolah rendah dulu
apapon.. aq berpuas hati kerana telah berjumpa dan berjabat tangan dengannya walaupon sekejap....
x terkira jasanya pada diri ini..
thank you sir...

dedicate 2... Sir Abd Rahim...
SKJ2 1998-2003 www.tips-fb.com

Thursday, November 4, 2010

Try. test. cuba..

hye.. salam semua..
1st of all tq 2 CikToingToing...
sebab wat tutorial khas utk aq cara2 nak link my blog with my fb... hehe
tq.. nnti aq bg upah ea.. hahaha.. (nnti 2 tataw la bile :-)

skunk ne nak try tgok post aq ne ada x dalam wall fb aq lepas aq post...
CikToingToing cakp ade.. tpi aq x caye.. so kene try lu bru leyh caye.. haha

skrg ni aq tgh serabut dengan project database yang belum siap...
aq try nak wat gak pgi ne before subuh.. doakan aq berjaya la...
pas2 dengan oral test aq yang masih tergendala sebab td Cik Farah ada meeting...
lagi satu esok aq ada apoinmen dgn Dr la plak kat Hukm...
alahai...
ni la nasibnye bile wat keje last minute...
hopefully my apoinment 2moro abeh awal n staf military transport yang akan membawa n mnjemput aq esok x wat hal n lambat... hehe....
once again...
thanks CikToingToing.............

eh lupe lak..
P/S: 2 Ahmad Hazman sila sayang CikToingToing lebih.... /(walopon aq tao x pesan pon mmg da syg lebih da pon.. kan3..)

da la aq da x sabar nak post ne....
xtau la apsal aq excited gile nak try bende ni.. sedangkan org dah uat lama da pon.. haha

k2.... tata,,, Slamat Malam... selamat pagi.. selamat segala... www.tips-fb.com

Tuesday, November 2, 2010

thinking beyond da limit

waaaa... mata macam da ngantok, badan macam da nak baring, tapi hati nak on9.... 3g samo beruk band Redha ni.... time2 camni la line jadi 3g.. time aq free n fresh gprs pon 2 bar ja.. aiya...



esok nak kena buat france oral test.. je'mapelle Ku Fitri... Berbelit2 lidah nak cakap france nih..

tapi demi carry mark.. hahaha

semalam tdo kul 5.30... bajet nak tdo kejap sbab pg td ada oc parade..

sedar2 je tgok jam hp dah jam 0649h

perh.. kelam kabut dibuatnya.. haha

nasib baik semuanya ok2 ja pgi td...

stdy week lak xde klas.. so xde la gelabah sgt pegi kelas siang td..



sebenarnya byak benda nak kena pk dalam mnggu ne...

dengan project database x siap2 lagi...

dengan website yg dibina sedang terbengkalai...

dengan kawan baru di dunia maya yang menimbulkan byak tanda tnya... haha

aduh... dengan apoinment doktor lagi kamis ni...



waaaa kepalaku pusing...

xda kena mngena ngan tajuk kan?? www.tips-fb.com

Saturday, October 30, 2010

salam pembersihan & penyucian...

tajuk cam nak mintak maaf n nak wat penyucian dosa je kan...
hacchooo3...
byaknya habok2 kecil berterbangan kat blog ne... berapa kurun dah x update ni.. hehe...
byak peristiwa terjadi la sepanjang aq x menulis kat blog aq ni...
walaupun direquest beberapa kali oleh beberapa org seperti Ex-Briged Commander Tn Aliff..
sorry sir... x sempat la nak update.. haha.. (malas sebenarnya..)

waa... i'm On MC right now.. so baris2 xyah turun.. sronoknya.... tpi td terpakse berlari0lari ke baris fire drill...
dah la baru je bangun tdo time 2... penat eden berlari berkejaran...
2 week to go and then i will sit 4 my final exam 4 this sem... waa.. x ready lagi ni...
final project lom present lgi... lom siap pon lagi..
serabut gak.. dengan mata wat hal plak... hari kamis ne ada appoinment ngan dr kat HUKM..
nak cite sket sal kejadian mata saya yang sakit ne...
it's happen since 3 to 4 days ago... it start 2 pedih2 n sedikit kemerahan.. tpi x la macam org sakit mata biasa... nak g report sick this week sibuk ngan test n quiz so tangguh punya tangguh sampai la hari kami baru ni x tertahan sgt... siapkan assignmen france then pass kat member (credit 2 Sadiq Rafie tlg submit my assignment) then terus g report sick.. mula2 dr check then dia suh g cuci mata kat bilik rawatan... dapat att c 1 hari... dr pesan esok kalau x ok lg dtg cuci mata lgi..
esoknya aq kena present my programming lab la.... lecturer da nak tampal carry mark.. lau x present rendah la carry mark saya... so pi la present dulu.. then cam biasa g report sick.. da dkat kul 11 da report sick.. dah la hari jumaat...
msuk je jumpe dr dia ckp x baik lgi mata awk...
pas2 dia cek guna torchlight doraemon die... dia ckp ada infection neh kat bijik mata awak...
kene g hospital katanya... wahh.. kena g hospital ke?? aduhh..
awak kluar jap saya nak tulis surat...
terus g hospital n solat jumaat kat hospitall... dr kat hospital lak cek guna alat canggih sket dia cakap ada immun badan yang sedang melawan virus yg dah x wujud so immun badan 2 la yg ada kat bijik mata nii... so dia bgi ubat n suh dtg balik seminggu kemudian....

itu;ah sedikit sebyak peristiwa yg berlaku kebelakangan niii...
nnti aq akan cita lak my trip 2 penang yea.. hahaha...
adios.... www.tips-fb.com

Tuesday, August 17, 2010

Saturday, April 24, 2010

fikir+siasat=seleesai...

salam perpaduan..
nak tulis pada post kali ni tentang satu cerita yang mengajak kita berfikiran terbuka....

di sebuah asrama penghuninya merupakan bakal pemimpin masa depan bgi negara tersebut... penghuni asrama tersebut diberi kemudahan dewan makan yang boleh tahan mewahnya..(dewan makan yang mewah ye) makanan di dewan makan tersebut dibiayai sepenuhnya oleh kerajaan negara tersebut...
penghuni asrama tersebut jarang sekali makan di dewan makan yang disediakan... halini amat merunsingkan pihak pemerintah... penghuni asrama lebih suka menggunakan wang saku mereka untuk makan di kantin daripada makan mkanan yang disediakan di dewan makan tersebut..

.....................................................

akhirnya pihak pemerintah mewujudkan satu undang-undang yang menghalang penghuni asrama itu untuk makan di kantin2 yang terdapat di sekitar kawasan asrama pada waktu makanan disediakan di dewan makan... pihak pemerintah menetapkan waktu makan di kantin pada waktu2 tertentu sahaja.. hal ini menyebabkan penghuni asrama terpaksa makan di dewan makan yang disediakan pada waktu2 yang telah ditetapkan..

....................................................

tetapi menjadi lumrah alam dalam organisasi besar bukan semua ahli organisasi mengikut undang2 yang ditetapkan.. ada segelintir penghuni masih makan di kantin dan tidak makan makanan yang disediakan di dewan makan... piha pemerintah terpaksa mengingatkan tentang undang2 yang diwujudkan berulang kali pada para penghuni... masa yang ditetapkan pihak pemerintah pula semakin singkat untuk penghuni makan di kantin... masa yang ditetapkan pula semasa penghuni mempunyai aktiviti lain... maka semakin berkuranglah jumlah penghuni yang makan di kantin pada waktu2 biasa...
keadaan ini hanya buat seketika sahaja... beberapa lama selepas itu penghuni kembali ke tabiat lama yang suka makan di kantin daripada makan di dewan makan yang disediakan....
akhirnya pengusaha kantin di tempat berkenaan dilarang menjual makanan kepada penghuni asrama pada waktu yang dilarang jika tidak tindakan akan diambil..

............................................

walaubagaimanapon masalah kekurangan bilangan penghuni yang makan di dewan makan tetap berkurang menyebabkan pihak pemerintah kerugian.... makanan2 yang disediakan di dewan makan banyak yang lebih dan terpaksa dibuang setiap kali wak2 makan.....

pihak pemerintah buntu memikirkan masalah tersebut...




p/s..
cerita di atas agak sukar difahami bukan...
sebenarnya saya ingin ketengahkan beberapa perkara berikut.
sepatutnya pihak pemerintah perlulah menyiasat punca kejadian itu..
makanan yang disediakan sebenarnya tidak layak dimakan oleh penghuni asrama tersebut... hal ini demikian kerana makan yang disediakan kadangkala amat tidak menyelerakan...
srapan paginya kekadang penghuni dihidangkan dengan telur ayam rebus yang busuk dan berair, lauknya pula keras macam batu, sayurnya pula bagaikan daun hijau yang ingin dihidangkan kepada makhluk berkaki empat..

pengajaran..
jika kita mentadbir sesuatu organisasi siasatlah kesalahan org bawahan kita dengan bijak agar jalan penyelesaian dapat dicari dengan mudah..

sekian wasalam.. www.tips-fb.com

Sunday, April 18, 2010

want activate back my blog...

salam penulisan..

timbul kembali minat mengisi masa senggang dengan menulis di blog usang ini..
awal pagi tadi saja meluangkan masa membaca blog sahabat aku si rofizzul @k@ OPie
timbul rasa keinsafan pada diri ini yg sedikit terpesong dri jalanNya...

terttarik dengan setiap post yang ditulis...
mempunyai ciri2 blog yang menarik..
mempunyai isi yg mantap.. ada tema tersendiri
dengan trademark yg menarik...
mampu menarik perhatian si pelawat untuk terus membaca dan meninggalkan komen..
tiada unsur memaksa.. pendek kata mmg mantap la blog hg bro...
bleh jadi penulis la..

nak cita pasai kejadian2 yg berlaku dlm satu kumpulan dalam satu institusi ni...
dalam kumpulan 2 ada lebey kurang 35 org ahli..
pada awal pengajian di semester 3
klas pertama pada semester tersebut ialah klas pengajian pengiraan berkala..
di awal kelas lecturer tanya siapa ketua klas..
bru stat kelas kan.. mana la ada ketua klas lgi..
so, lecturer pon melantik seorang ketua klas dan seorang penolong ketua klas
so senang la lecturer ni nak berhubung ngan student2 sepanjang sem 3..
masok klas seterusnya ketua kelas memberi hormat kepda lecturer tersebut
pengajian diteruskan macam biasa dengan sesi intro dan sebagainya..

.........................................

kelas2 selepas itu ada kalanya penolong ketua kelas yang memberi hormat kepada lecturer..
apabila lecturer minta no fon utkdihubungi ada sesetengah lecturer yg mintak no pnlg ketua klas..
so jdinya ada lecturer berhubung ngan k. klas ada yg bhubung ngan pnlg k.klas...
mula2 perjalanan pengajian berjalan seperti biasa..
tapi dek kerana pelbagai kerenah ahli kumpulan tersebut
di pertengahan pengajian terjadi la pelbagai masalah..

.......................................

namun masalah tersebut resam kehidupan la..
ahli x masok kelas.. tugasan gagal disiapkan...
dan pelbagai lagi...
masalah itu berterusan sampai di hujung smester
ada lgi tugasan yg x dhntar, ada lgi ahli yg blom mngmbil ujian dan sebagainya...
salah siapa sebenarnya?? k.klas?? p.k.klas?? lecturer? ataw ahli klas??

k.klas n p.k.klas kumpulan ni dah xtaw nak fikir jalan penyelesaian..
masalah kumpulan ni bukan saja masalah di bawahan..
malahan telah menjadi high profile case la katakan
disebabkan mulut2 tempayan yg suka melimpahkan air di merata-rata tempat...
yg suka membesar-besarkan prkara kecil..
niat di hati mmg baik.. tpi cara n konsep kurang tepat..
jadinya jiwa2 muda mula memberontak...

............................................

perssoalannya??
salah siapa??



sorry lah.. cerita agak merapu melalut...
cuma cuba ingin menginterpretasikan apa yang terpendam dalam hati....
hahahahaha... :)

p/s:
nukilan di atas hanyalah rekaan semata-mata tiada kena mengena dengan mana-mana individu samada yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia... wasalam... www.tips-fb.com

Friday, April 16, 2010

salam perpaduan...

assalamualikum...
salam sejahtera..

baru ja lepaih tgok ranking sbp dalam exam spm taun 2009..
Saina merosot dari ranking 25 jatuh ke ranking 49
no komen pasal tu.. cuma benda ni telah diramalkan sejak dari mula tapi
amatlah malang bgi sebuah skolah yg pernah mencipta nama dalam pelbagai bidang keputusan merosot dgan begitu teruk skali... bukan niat untuk menyalahkan mana2 pihak cuma sama-samalah bermuhasabah demi kepentingan bersama...

baru gak lepaih usya2 blog member aq sorang ne...
http://rofizzulhisyam.blogspot.com/

lawa gak blog dia.. tapi x sempat nak baca abeh lagi..
cuma tertarik ngan satu post dia pasai satu sms yg dia terima bertanya pasai couple..
tertarik sebab ada nama aku kat situ.. haha

kebetulan lak terbaca post 2 time aku tgah terpikir untuk mencari teman hidup untuk berkongsi suka duka kehidupan... (ayat x leh blah)
patutkah aku meneruskan niat hati ini??
sorang cikgu aku pernah cakap..
"Ku Fitri awak tu kena ada sorang pompuan untuk nak bgi semangat kat awak"
ayat ni cikgu tu cakap masa aku ngadu ngan dia tentang masalah2 hidup aku.. haha (macam byak gila ja masalah)

ccakap byak pon x guna so tolong la komen kalau ada idea nak kongsi...
masa pon tgah mencemburui aku ni.. nak kena pi menjalankan tugas ni (turun baris rokol yang amat2 membazirkan masa dalam hidup aku skrg ni) hmm..

CHOW CENDOL...
ASSALAMUALAIKUM.... www.tips-fb.com

Thursday, April 8, 2010

hhaaaaaccchhhoooom....!!!

hhaaaaaccchhhoooom....!!!
hhaaaaaccchhhoooom....!!!

fuh.!! berhabuk.. bersawang.. sarang lelabah pon dah byak kat sini...
maklumla dah lama x update blog ne.... jap2.. nak sapu2 habuk sikit....

..
..
...
....
.....
......



hah,,,, dah bersih sket... minggu depan dah start study week... perh dah nak final exam, untuk sem 2 kowt... kepala dok blank2 lagi neh.. nak jawab paper camna? wahaha... penink2.. www.tips-fb.com

Friday, March 26, 2010

update...!! story

byk story.. tpi xdak mood nk menaip...
jap lgi la taip story ni.... haha... nite www.tips-fb.com

Saturday, January 23, 2010

friendship till die..!!

hello i'm back here with friendship poem

Friends

Growing pains
Broken chains
A sad melody
Falling tears
Listening ears
A friend just for me
Reaching out
Sharing doubt
When life gets me down
Hands to clutch
Gentle touch
Can turn me around
Spoken words
Softly heard
Cognitivity
Holding tight
Loving light
Calm serenity
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...