Menu

Wednesday, June 15, 2011

:...Kongsi vs KL Gangster vs Petaling Street...:

salam penulisan...

kali ni nak bukak citer sal Petaling Street yg boleh dikatakan jalan yg agak popular di KL ni... mana taknya boleh dikatakan semua filem2 bertemakan gangsterisme buat penggambaran kat sini.... yang terkini filem KL Gangster dan Kongsi...

semalam baru je jalan kat Petaling Street ni... xdelah selalu sangat masuk kawasan Petaling Street ni.... semalam pun kebetulan ada member gi kedai kat area situ nak xnak kena la cross Petaling Street... masa 2 aq ngan sorang member.. member aq yang sorang ni orang lama kat KL.. kitorang pon bukak la citer.. aq cakap kat die yg KL Gangster pun buat penggambaran kat sini... Kongsi pun buat penggambaran kat sini.. mmber aq tu pun cakap... ko ingat dorang sesaja ker wat penggambaran kat area ni.. area ni mmg ada citer sebaliknya....











Petaling Street ni boleh dikira black area la.... ada mmber yang cita kat aku pernah ternampak orang datang mintak duit perlindungan depan mata dia drpada peniaga2 kat Petaling Street ni... ada pulak yang cakap kalau jalan kat Petaling Street then korang tanya satu gerai kat jalan tu then korang blah cam2 jer tanpa mmbeli.. maka siaplah korang.. tak tahulah kesahihan cerita ni... ada pulak yang cakap Petaling Street ni POLIS pun x masuk area tu... tapi rasanya khabar angin jer kot... dalam cerita KONGSI kan ade POLIS yang masuk area tu.. hahhaa..

Petaling Street ni boleh dikatakan kawasan masyarakat CINA la.. sebab kebanyakan peniaga dan pembeli kt sini semuanya beerbangsa CINA... kalau dalam FILEM KL GANGSTER pun yang buat port kat area tu TAIKO DRAGON...

bila berjalan kat sepanjang Petaling Street 2 ada gak la rasa cam gerak geri diperhati.. tapi itu mungkin perasaan je kot... maybe sebab banyak sangat dengar cerita yang bukan2 sal jalan ini... so, apa pendapat korang?? www.tips-fb.com

2 comments:

Wan Zhafri said...

sepupu aku baru lpas spm ritu ada konvoi ngn mmber dia mai KL.. depa p petaling street ni jgak lah.. skali member dia p satu gerai ni.. pny tawar menawar tba2 xmau beli.. cina kedai tu apa lg.. trus cekik budak tu.. maw x maw terpaksa gak dia beli..

KNI Enterprise said...

hahahahahahahahaha... kiranya mmg betul la... kalau sesapa yang kering tuh buat tataw jer.... pembeli ada hak kan... kalau xnak customer xnak beli xyah la paksa....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...