Menu

Monday, June 20, 2011

:.:KeM BuMi jaTi:.:

Salam Penulisan...

entry kali ni nak cita sket sal pengalaman menyertai Kursus Minggu Orientasi Siswa(MOSIS)....
kursus ni bermula pada 18 Jun 2011 hingga 19 Jun 2011 bertempat di Kem Bumi Jati, Shah Alam..

group yang dinamakan Mosis Peer ni mula berkumpul pada kira2 jam 0700H 18 Jun... starting pon aku n dak2 rumah aq dah sampai lambat kat tempat berkumpul.. al-maklumlah Rumah kitarang jauh daripada yg lain.. hahahha..

kira2 jam 0800 dah bertolak ke destinasi kami... sepanjang perjalanan dalam bas aku just ambil peluang untuk cover tdo.... biasalah hari jumaat 2 sepanjang malam x tdo dekkerana jadi Sarjan Duty Batalion... pukul 0500 baru boleh balik umah.. packing barang semua...

jaga je dari tidur.. eh dah sampai? haha...
ni antara aktiviti yg dilakukan kat sana..

>>main belon2...
>>egg tower
>>arca straw
>>explorace
>> LDK Group Discussion
apa lag eh.. lupa dah.. haha
semua activity ne bertujuan untuk:

:> Time Management
:> Leadership Development
:> Pengurusan Stress
:> Membina Kerjasama

semua aktiviti dilakukan bagi membina keyakinan untuk semua peserta mengendalikan pelajar2 baru yang bakal masuk nanti.. ye la... bukan senang woi nak jadi fasi and nak organize program2 cam2...

apa yang paling best masa kursus tu boleh kata makanan kat kem bumi jati tu la.... makanan memang terbaik la... dah macam makan kat umah jer... mkan berhidang, makanan terbaik, perfect la maknan dia... penginapan pon not bad la...

masa hari 1st tu rasa cam moral down gak la... sebab aq ni bukannye jenis suka sangat dengan program2 camni.. tapi lama2 rasa cam best la pulak....

hopefully program ni akan berjaya dan berjalan dengan lancar nanti...

P/S: Selamat Datang kepada semua pelajar baru asasi yang bakal melapor diri pada 24/6/2011 nanti....

byak lgi nak tulis.. tpi dah malas la plak.. www.tips-fb.com

2 comments:

Afifah Suhemi said...

mcm pnh ku dgr kem bumi jati ni. mcm tmpt btn aku ja. mknan dia mmg terbaik kot!

Sharing Is Caring.. said...

hahaha.... ye la 2... betul... ada makan burung kedidi goreng kan?? haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...