Menu

Sunday, December 28, 2008

2008..!!

tahun 2008 bkal melabuhkan tirainya tidak lama lagi...
banyak pengalaman yang telah dilalui sepanjang tahun 2008..
maklumlah tahun 2008 merupakan tahun di mana aku dan kawan2 menduduki peperiksaan penting iaitu peperiksaan SPM..
banyak juga pengajaran yang aku perolehi sepanjang tahun ini...
insyaALLAH
aku akan gunakan segala pengalaman dan pengajaran yang aku perolehi daripada 2008untuk menghadapi hari2 mendatang dalam 2008
PERSPEKTIF 2008 DALAM HIDUP AKU
tahun 2008 aku dah jadi f5 haha..
dak paling tua lam skolah....
x besh pon...
cam apa lagi..
tension3
.........will be continued
www.tips-fb.com

Wednesday, December 24, 2008

LESEN!! LESEN!! LESEN!!

fuhhh...
penat gile kemarin...
aku pi kelas teori n praktikal motor..
tgh2 panas tuh kena wat praktikal motor kat litar...
nasib bek la kejap2 panas
kejap2 mendung...
tapi kejap2 hujan..
apa apapon hari sabtu nih nak
kena pi kelas teori n praktikal keta lak...
lepas tuh dapat la lesen L
doakan saya untuk mendapat lesen L
haha...
www.tips-fb.com

Thursday, December 18, 2008

bisnes!! bisnes!! bisnes!!

salam...
hai
skarang nig saya tgh wat bisnes online ada beberapa bisnes yang saya sertai
wat bisnes pon agagk boring lagi la
xtaw nak wat apa sebab xkan slalu nak tgok n wat bisnes je...
rasanya nak keja tapi itulah
lesen pon wat x habis lagi
camna nak cari keja nanti susah la nak mintak cuti la apa la....
apa2 pon saya nak ajak sesapa yang baca nih untuk join saya

yang pertama juai topup...... ni bisnes online taw
multi level marketing

yang kedua blogging... jangan hairan dengan blogging pon bleh wat duit taw skarang neh
ada pelbgai tawaran yang disediakan dalam kedua2 program nih...

saya sertai ni pon sebab ada bukti bahawa bisnes ni BUKAN PENIPUAN...

SESAPA NAK JOIN BLEH LA CONTACT SAYA
TINGGAL KOMEN KAT BLOG NIH PON BOLEH www.tips-fb.com

Sunday, December 14, 2008

lesen memandu...

hahaha....
alhamdulillah..
akhirnya kau telah berjaya.....
bukan berjaya dapat lesen lagi pon....
hehe
cuma berjaya menghadiri kelas 5 jam
dan syukur aku telah lulus ujian komputer dengan markah yang mmg membanggakan aku
hehe
cuba teka berapa....
sronoknya...
huhu
>
hehe..
aku dapat 48/50
mmg takowt gile masa nak amik ujian tuh
bukan apa takowt x lulus melayang duit aku klau x lulus..
hehe
tapi berkat usaha dan kesungguhan
akhirnya lulus gak...
tapi ada lagi satu ujian x dapat result lagi nih
????????????
SPM LA...
DOAKAN KEJAYAAN SAYA TAW
hehe
lepas nih nak kena masuk kelas teori n praktikal untuk nak amik lesen smua tuh..
huh..
byk step lagi nih
xpa2 sabar2...
hehe
k.lah chow
www.tips-fb.com

Tuesday, December 2, 2008

lama aku x update blog nih

SPM telah pon selesai.....
lepas nih tunggu result la plak...
doakan kejayaan saya dan kawan2 dalam spm...
huhu...
sementara dok tunggu result nih x taw nak wat apa...
nak mencoret kat blog nih pon rasa malas la plak
saja ja wat blog nih ]
sekadar untuk ada....
malas nak tulih
yang sebenarnya xtaw nak tulih apa
skadar dok merapu
cam ni je la.....
huhu...

nak cari keja nih
tapi nak wat keja apa yer...
any suggestions?? www.tips-fb.com

erm....

BORINKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

xtaw nak wat apa la...
erm..

esok nak kena pi dengaq ceramah jpj lak untuk
nak amik lesen memandu...
aiya... 5 jam tuh....

nak wat keja apa ar lepas nih...
tadi tgok website yang wat perniagaan
online...
iklannya tuh income banyak gila..
tapi leh caya ka..
semua kata depa nya prodek leh caya
dan bukan tipu...
tapi susah nak caya la...

anyone please comment bout diz....


www.tips-fb.com

Thursday, October 2, 2008

Raya>raya>raya

fuhhhh....

letih beraya smalam.......
dari pagi smpai la kemalam
pagi tuh mula2
skali mesti la pi
smayang raya dulu......

smayang kat masjid al aqla...
owg mmg ramai gila....


berimpit la nak smayang yg lelaki x ksah sgt...

pompuannye tempat ar katanya sesak gla....

lepas ja smayang raya....
terus ke kubur..
malangnya air memenuhi kubur
x leh la nak masuk baca yaasiin...
uz tengok dari jauh je......

passtu pi meraya sakan sampai la ke malam......... www.tips-fb.com

Monday, September 29, 2008

demam...

wahahaha.....

esok lusa dah nak raya
aku demam la plak...
batuk gila nih....
kerongkong ni x payah kata la
gatal
klau bleh nak masuk tngan dalam kerongkong pas2
nak garu puas2

tadi dah pi amik ubat kat Dr Othman...
dia suh minum air suam byk2......

wahaha....
camna nak raya...
demam......
video www.tips-fb.com

Friday, September 26, 2008

kakak aku balik esok.......

esok pagi sebelum Subuh insyaALLAH
aku dan kakak aku akan ke
Shahab Perdana untuk menjemput kakak kedua aku yang pulang dari kolej nya di Port Dickson untuk menyambut Hari Lebaran bersama kami...
doakan keselamatan kakakku sepanjang perjalanan nya....
sekian.........
www.tips-fb.com

bulan RAMADHAN hampir tiba ke penghujungnya.........


hari merupakan hri Jumaat terakhir dalam bulan Ramadhan pada tahun ini......

aku gi smayang jumaat kat Masjid Al Aqla.......


hari kebetulannya hujan agak lebat sebelum dan selepas smayang Jumaat....

selepasa smayang oleh sebab hujan

ramai la jemaah terkandas xleh nak masuk ke dalam kereta dan pulang ke rumah atau kembali ke tempat kerja masing2.......


dalam duk tunggu2 hujan berenti

ada la yang kluaq awal dari masjid berjaya masuk kedalam kereta masing2..


malangnya diaorang nih xleh nak kluaq sebab ada keta yang pemandunya belum kluaq sebab hujan..


diaorang pon terpaksalah tunggu......

tetiba je hujan berenti.....


diaorang pon kuaq la keta utk tunggu pemilik keta CRV yang tgh block jalan.........

sambil merungut sesama diaorang.....


apa yang sedihnya dalam bulan yg sangat mulia ni..

umat Islam masih tidak terdidik untuk bersabar dengan dugaan ALLAH....

apabila pemilik keta CRV ni menghampiri ketanya diaorang pon bagitaw la

keta dianih block diaorang punya jalan........


dia pon kata sabar la...

tetapi masa tu jugak terjadi sedikit pertengkaran antara diaorang...


benda ni mmg x sepatutnya berlaku....

sepatutnya pemilik keta CRV tu mintak la maaf walaupun dia x sengaja.....

yang tgh tunggu pon kena la paham situasi masa tu

kan hujan lebat camna org nak kuaq dari masjid........

basahlah nanti....


apapon harap2 semua kita bleh sedar la demngan kisah tadi ni...

aku tulis ni pon sebagai peringatan untuk diri aku sendiri dan kawan2 smua.......
www.tips-fb.com

Thursday, September 25, 2008

cuti HARI RAYA

Assalamualaikum......

hai....
cuti Hari Raya Aidilfitri sudah bermula......
banyak kontroversi berlaku sepanjang Bulan Ramadhan.....
semua tu mungkin dugaan ALLAH kepada hambanya yang sedang menuntut ilmu demi mencari keredhaan Nya........

sekarang aku dah balik ke rumah
untuk beraya ngan family la...
esok kakak ke2 aku akan balik.....
jadi cukup la semua ahli keluarga
hehe....

x sabarnya nak beraya......... www.tips-fb.com

salam...

akhirnya

aku ada blog sendiri.......
tapi xtaw la nak tahan sampai bila....
haha
malas sket nak wat menda2 nih
walaupon gemar surf tenet.......

hehe....
harap2 berkekalan la hendaknya......... www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...