Menu

Sunday, July 12, 2009

..1st PT...

SALAM..
hye semua.. rini Ahad so, hari2 minggu camni cam biasa la rilek2 je kat dlm umah nie smbil mengadap laptop(hari2 kerja pon sama gak pantang ada masa ngadap laptop gak..haha)
so kali nie nak cita sket pasal hari 1st Physical training...

masa tu kalau x silap 17/18 hb 5 kowt.... kalau x clap gak sebelum angkat sumpah...
pagi macam besa bangun pagi lebey kurang kul 5.00pgi.. mandi2 semua pas2 solat.. bawak pinggan terus ke wisma pegawai kadet(wpk) wah.. makan kuetiaw hari nie.. sedap ne.. amek la kuetiaw kat kaunter pas2 isi air lak lam cawan...
duduk je kat meja makan la sarapan pgi tu dengan penuh tertib..hehe...

abeh ja mkn berbaris balik ke penginapan...
siap2 n kmas2 bilik dlm kul 6.40 berlari ke padang untuk Pt pgi..
mula2 check strength semua pas2 warm up..

ada la kena wat push up sit uup n aktiviti2 lain..
yg paling bestnya pgi nie..
4 da 1st time kena wat side roll n 4ward roll...(sblum ni guling2 besa ja)haha
huh.. dah la tdi sarapan makan kuetiaw dah kat padang makan lagi
kuih gulung plak.. huhu...
satu padang kena roll... sampai termuntah-muntah la....
tapi masa hari 1st tuh bley ttahan lgi la walaupon rasa nak termuntah tpi tahan gak
kwn2 yg len rmy gak yg mntah byk gla.. bgi dak2 boy besa la diaorang besa ngan benda2 tu so x ksah sgt la..
masa hari 2nd kena mkn kuih gulung tu dah x leh nak tahan dah.. termuntah gak sikit.. huhu...
hari2 seterusnya pt pgi merupakan kebiasaan bagi aku..
semua ni untuk kebaikan je.. pada mula2 tu terpikir gak la apsal la kena buat bende2 ni semua pas2 bila tgok satu demonstrasi yg senior wat mengenai kawad tempur seksyen baru la taw.... mmg ada gunanya lathn tu semua masa perang.. lgpon kita bkn taw bila kita nak prang.. so kena la prepare untuk mempertahankan negara kan.. haha (ayat x leh bela)
semua ni akan jdi pengalaman yang sngat berharga bagi diriku..
itu saja la dulu untuk kali ni yea...
pasni tulih lagi..
bubye...

message:
1. pgi hari pertama,kedua,ketiga ja makan mknn bergoreng untuk sarapan... seterusnya mkn rooti mentega n sando je.. huhu.. Alhamdulillah..
2. pt ne untuk fitness... aku ne slalu tuang pt.. haha
3. pasni nak cita pasal EKS HARIMAU JEMPOL lak... www.tips-fb.com

2 comments:

Pojan said...

Saja tulis ni^^

~orangestar~ said...

tq la pojan.. rajin post komen kat cni.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...