Menu

Wednesday, March 30, 2016

Baru Ku Sedar

Salam penulisan...
.
setelah sekian lama
.
baru kusedar..
sekarang
.
bukan zaman berniaga
.
sekarang zaman orang cari duit
.
dengan keja makan gaji.
.
lepas tu minum ketum
.
lepas tu hisap ganja
.
tumbuh-tumbuhan katanya
.
Oklah.. bai. 
.
nak siap2 keluar cari kerjalah.
.
owh. lagi satu.
.
pesanan ikhlas penaja
cari rezeki kena awal pagi. 
.
.
p/s: kau menang lah kalau pasal agama. aku mmg kelaut. hati aku keras, hati kau lembut kan..
tapi tak perlu pun nak pertikai solat aku, aku rasa. aku solat tak perlu lapor pada manusia. eceh. lapor bhai. mcm askar plak.
sebab cara kau cakap macam aku ni jahil agama gila babas..
www.tips-fb.com

Friday, March 25, 2016

What Actually Happen??

assalamualaikum pembuka kalam..
.
,
sepatutnya aku dah buat apa aku buat semalam 6 bulan lepas
malah 1 tahun lepas lagi.
tapi...
biasalah..
nak jaga hati orang tu.
.
nak jaga hati orang ni
.
.
diri sendiri
.
walaupun dah lama sedar dah
.
jaga hati sendiri dulu baru hati orang.
.
now, orang nak cakap apa cakap la..
.
bukan korang pernah fikir pun pasal aku
aku yang kena fikir pasal aku
.
at least aku dah sedar
.
maybe dorang selesa.. masih selesa.
.
suatu hari nanti dorang akan sedar jugak
walaupun aku tahu masing2 dah sedar
tapi buat2 tak sedar maybe
.
sebab ye lah
.
family semua senang
.
nak apa semua dapat
cakap je.
.
.
Antara point aku...
.
,
1. Adalah tidak berbaloi guna duit simpanan @ gaji untuk benda tak berfaedah setiap hari.
[sekali sekala maybe ok. walaupun aku pun kelaut]
.
2. Adalah tidak berbaloi setiap hari kecoh bertekak orang tu tak bayar lagi itu, orang tu tak keluar duit lagi. orang tu macam tu, orang tu macam ni. sebab benda tak berfaedah dan sedap sementara tu.
.
[banyak lagi nak membebel tapi malas nak fikir]
www.tips-fb.com

Kembalinya Aku Ke Laman sesawang yang bersawang...!!!




Assalamualaikum, Selamat Pagi Dunia.
Salam Sejahtera sahabat blogger.. haha
[ada lagi ke orang yg main blog??]

Check-check balik blog aku ni boleh dikatakan setahun sekali baru update.
Last update April 2015????

Perhhhh. Sawang dia mcam jerebu dah..

Apa membuatkan aku kembali ke sini??
[Lihat Foto Di bawah]

FB Mengingatkan tentang post2 terdahulu. ternampak post Panglima Aliff ni.
:D :D  :D
jangan marah ya tuan.[kalau tuan baca la]

jarang sekali nak tngok memories di facebook but when it comes to certain name
suka juga scroll and troo bek ni... 


Tak sangka aku ada blog yang boleh dibaca sebagai troo bek zaman dolu-dolu.. hahaha
.
ok dah. 
.
nak buat kerja
.
.
siapa yang membaca tunggu setahun kemudian baru ada posting baru.
bhai bhai
.
chow cendol
.
cendol mak teh
.
selayang
.
adios
amigos


www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...